Geneeskrachtige baden

Er bevinden zich veel geneeskrachtige baden in de streek, onder andere in Vichy, Neris les Bains en Bourbon l’Archambault.

Het aangename kleine kuuroord Néris-les-Bains is sinds de oudheid bekend vanwege de weldadige werking van het warme water. Talrijke ruïnes getuigen van een rijk verleden.

De Thermen van Néris-les-Bains, gespecialiseerd in de behandeling van reumatische, neurologische en psychosomatische aandoeningen, bieden eveneens welzijns- en relaxatiekuren.

Voor de ultieme ontspanning kunt u het nieuwe Spa recreatiecentrum De Nériades bezoeken met binnen-en buitenzwembaden, sauna, stoombad. Geniet van de diverse huid en lichaamsbehandelingen.

Het gastvrije kuuroord Bourbon-l'Archambault, ligt in een groene omgeving, in het hart van de heuvelachtige landschappen van de bourbonnais.

De stad Bourbon-l'Archambault is de wieg van de Bourbondynastie. U vindt er middeleeuwse ruïnes van de burcht uit de 13e eeuw. Het kasteel van de hertogen van Bourbon, geopend van februari tot november, biedt boven aan de moordgaten een prachtig uitzicht op de waterstad en de omliggende landschappen.

Bourbon-l'Archambault betekent ook de thermale stad, vroeger geliefd in koninklijke en keizerlijke hoven, met een aangenaam park, en de schitterende thermen geklasseerd als Historisch Monument. De thermen zijn gespecialiseerd in de behandeling van reumatische en gynaecologische aandoeningen. Er worden ter plaatse ook ontspannings- en vitaliteitpakketten aangeboden.

Ontdek de rijkdommen van het thermale erfgoed van Vichy.

De thermale baden bevinden zich in het badhuis, een gebouw met een prachtige koepel.

Het kuuroord Vichy, gelegen in het hart van de Bourbonnais, is bekend door de Celestijnenbron, waaruit natuurlijk gashoudend water met een constante temperatuur van 17,3 °C opwelt. Dit water vol mineralen, bekend door de deugdzame werking op de spijsvertering, voor de huid en de tint. Vanwaar de benaming "de tint van de Celestijnen".

Talrijke evenementen, animaties en paardenkoersen prijken jaarlijks op de agenda van de stad.

Reacties gesloten