Bezienswaardigheden

Veel kastelen staan ​​tot uw beschikking in de regio : Ainay le Vieille, Meillant, Culan of het huis van George Sand in Nohant.

 

Het Kasteel van Ainay-le-Vieil (Frans: Château de Ainay-le-Vieil) is een kasteel in de Franse gemeente Ainay-le-Vieil.
Het kasteel is gebouwd in de veertiende eeuw en wordt sinds 1986 erkend als een 'monument historique' door het Franse ministerie van cultuur.

Bron: www.france-voyage.com/

Het Kasteel van Meillant  is een kasteel in de Franse gemeente Meillant.

De buitenzijde : -zuidgevel: feodaal karakter, torens zonder rondgang, smalle schietgaten -oostgevel: lijkt op Loire-kasteel, (Italiaanse renaissance), rijke versieringen -Tour du Lion, van Giocondo (medewerker Michelangelo), gotiek, rijke versieringen -2de toren is ouder, gotiek, soberder -16de E put, elegante kapel : 16de E glasramen, prachtige lambrisering, retabel Rijnlandse school in verguld hout

Het interieur : -deels bemeubeld, 10-tal vertrekken oa kamer kardinaal d'Amboise (Vlaams meubel 17de E met schildpad en ivoor), Grand Salon met prachtige Brugse wandtapijten, loggia voor muzikanten, bibliotheek met muren in leer van Cordoba, enz…
De tuinen : vijvers, ijskelder

De bijgebouwen met een collectie koetsen, auto's, speelgoed, poppenhuizen en schaalmodellen.
Bron: Wikipedia; www.france-voyage.com/

Het kasteel van Culan, een middeleeuws fort is de trots van het stadje.
Gebouwd op een vooruitspringende rots, uitkijkend over de rivier Arnon (beschermd landschap), werd het belegerd en verwoest door Filips_II_van_Frankrijk, (circa 1188), die toen oorlog voerde tegen Hendrik_II_van_Engeland, koning van Engeland.
Het huidige kasteel stamt uit de 15e eeuw, met toevoegingen uit de Renaissance. Het heeft met name toebehoord aan de admiraal de Culant (1360 – 1444), aan Sully (1599 – 1621) en daarna aan de prins van Condé.
Gedurende de Franse Revolutie, werd de grond van het kasteel verdeeld onder een paar families en het slot werd verkocht als staatsbezit.
Er hebben diverse beroemde gasten gelogeerd: Jeanne d'Arc, Lodewijk XI, Maximilien de Béthune(bekend als Hertog van Sully), Madame de Sévigné, de romanschrijfster, George Sand, Chopin.
Het kasteel van Culan is geheel gerestaureerd. Van Pasen tot Allerheiligen kan het alle dagen worden bezocht. Dichtbij zijn er, in hellende straatjes, enkele mooie middeleeuwse huizen en de parochiekerk Notre-Dame, gewijd aan St. Vincent (katholiek-romaanse cultus).

Bron: http://www.france-voyage.com/

George Sand, pseudoniem van Amandine Lucile Aurore Dudevant, geboren Dupin (Parijs, 1 juli 1804 – kasteel Nohant (Indre), 8 juni 1876) was een Frans schrijfster en feministe avant la lettre.
Zij schreef onder meer romans, novelles, sprookjes, toneelstukken, een autobiografie, literaire kritieken en politieke teksten. Zij speelde ook een politieke rol door zijdelings deel te nemen aan de voorlopige regering van 1848.


Bron: http://www.france-voyage.com/

Reacties gesloten